A 8 legfőbb ok, amiért érdemes munkahelyet váltanunk!

A munkahelyváltás időnként hasznos lehet, kimondottan, akkor, ha a jelenleginél egy számunkra minden szempontból előnyösebb pozícióra lelünk. Sokan azonban bizonytalanok, hogy érdemes-e feladni biztos állásukat azért, hogy karrierjükben egy magasabb szintre lépjenek. Az alábbiakban összeszedtük mindazon tényezőket, melyek motivációt jelenthetnek a munkahelyváltásban.


1. Fizetés:
Amennyiben, fizetésünkkel elégedetlenek vagyunk és a jövőbeli kilátásaink sem túl rózsásak, érdemes lehet váltanunk. Ha úgy gondoljuk, hogy mi értékesebb munkaerő vagyunk, mint amennyire jelenlegi cégünknél taksálnak minket és a bennünk rejlő potenciált pedig szeretnénk kiaknázni, a legjobb megoldás, ha új munkahely után nézünk.


2. A megbecsülés hiánya: A fizetésemelés sokak számára a legnagyobb ösztönző erő. De mi van akkor, ha mi inkább karrierbeli előrelépésre vágyunk? Ha cégünk nem kívánja teljesíteni óhajunkat, karrierünk szempontjából, jobban tesszük, ha váltunk.


3. Rossz menedzsment: A menedzsment sok esetben felelős azért, ha egy munkavállaló úgy dönt, hogy el kívánja hagyni a céget. A nem megfelelő vállalati légkör, az alkalmazottakkal való gyenge kommunikáció és az információáramlás hiánya mind-mind olyan tényező, melyek következményeként a munkavállaló elhagyhatja a céget.


4. Unalmas munka:
Sokak szerint ez az egyik legfőbb ok, amiért többen munkahelyet váltanak. Az embereknek elegük lesz abból, hogy minden nap ugyanazokat a feladatokat kell ellátniuk. Ez egyébként ugyancsak a megbecsülés hiányára vezethető vissza.


5. Munkavégzés helye:
A legtöbben – érthető módon – a munkahelyükhöz közel szeretnek munkát vállalni. Amennyiben otthonunktól távol eső munkahelyünk van és fizetésünk sem túl magas, érdemes lehet egy másik állást keresnünk.


6. Egyéb juttatások:
Számos cég nyújt egészségügyi és más egyéb juttatásokat munkavállalóiknak. Vannak azonban olyan cégek, melyek nem. Ha mi ebben az utóbbi helyzetben találjuk magunkat és elégedetlenek vagyunk a jelenlegi állapotokkal, el kell gondolkoznunk a váltáson.


7. Szakmai elhivatottság:
Ha egy mérnöki szakmával rendelkező ember call centerben dolgozik, valószínűleg nem hosszú távú karrierben gondolkodik azon a területen. Sokan éppen azért váltanak munkát, mert szakmailag nem éreznek elég elhivatottságot munkájuk iránt.


8. Munkaidő:
Az éjszakai műszakot nem mindenki szereti, ennek ellenére sokan vállalnak ilyen munkát. Az egészségi állapot romlása azonban sokakat arra késztet, hogy még időben váltsanak munkahelyet.


A munkahelyváltás egyben egy új kezdetet is jelenthet életünkben, ám fontos alaposan átgondolnunk, mielőtt egy ilyen lépésre szánjuk el magunkat. A legtöbb ember élete ¾ részét munkahelyen tölti, ezért fontos, hogy olyan közegben töltsük el ezt az időt, melyet később sem fogunk bánni.