Kik szerepelnek a NAV új szégyenlistáján?

adóbevallásokLegutóbbi, idén áprilisi közléshez képest (amely az első negyedév végi állapotot mutatta) a magánszemélyek és vállalkozók esetében kissé nőtt, bő 3,7 ezer név található a felsorolásban.

Legtöbbjük (2,7 ezren) egyszerű magánszemély, az egyéni vállalkozók felsorolása 1021 nevet számlál. Tőlük összesen - a tízmilliós alsó határral számolva - legalább 37 milliárd forint kintlévőségre vár a NAV.

Bérelt helye van a tetemes adóhiányt felhalmozó magánszemélyek listáján Gáspár Győzőnek és feleségének, Gáspárné Balla Beátának is, akiknek 2011 első negyedévében még sikerült leküzdeniük magukat a szégyenfalról. Továbbra is megtalálható a felsorolásban a Pa-Dö-Dö énekesnője, Lang Györgyi, ahogyan a rendőrség által korábban körözött, jó ideje elfogott milliárdos Földesi-Szabó László is.

Az egyéni vállakozók listáján továbbra is szerepel az akasztói Stadler József, akit a Szegedi Ítélőtábla jogerősen négy év tíz hónap börtönbüntetéssel, és 67 millió forintos vagyonelkobzással sújtott 2011 novemberében, miután a vád szerint a vállalkozó valótlan tartalmú adóbevallásokat készített, fiktív számlákat szerepeltetett a könyvelésben, és 67 millió forint társasági adót nem fizetett be.

Napi Gazdaság